NVTAG symposium Uncertainly Uncertain
Attendance is free and will include lunch and drinks if you register no later than 11 June via: link to signup form

NVTAG MTA-prijs 2017

Tijdens het NVTAG najaar symposium – waarvan de datum binnenkort wordt vastgesteld – zal weer de jaarlijkse uitreiking van de MTA-prijs plaatsvinden. Heb je in 2017 een manuscript gepubliceerd waarvan jij vindt dat het baanbrekend is binnen het HTA vakgebied? Stuur het dan uiterlijk 14 september 2018 naar NVTAG voorzitter Carmen Dirksen (c.dirksen@mumc.nl) met een korte motivatie waarom je dit manuscript indient en wie weet sta jij straks op het podium. Een vakkundige jury zal zich vervolgens over de ingezonden manuscripten buigen en een top-3 samenstellen. De drie genomineerden worden uitgenodigd om een korte pitch te houden tijdens het symposium, en op basis van de jury- en publieks ranking wordt een winnaar gekozen.

Je mag meedingen met de MTA-prijs en maximaal één artikel insturen als je in 2017 nog geen 36 jaar was en lid bent/was van de NVTAG. Als je wel ouder was dan 35 jaar dan geldt de regel dat je niet langer dan 5 jaar professioneel actief mag zijn op het HTA vakgebied, ter beoordeling door jury. Naast de eeuwige roem is er zoals altijd voor de winnaar een geldprijs aan verbonden; deze zal bestaan uit een geldbedrag van €1000,-.

NVTAG symposium: Burger- en patiëntparticipatie in HTA en collectieve besluitvorming: ‘hope or hype’?
Datum: 6 december 2018, Utrecht (Domstad congrescentrum , Kleine Congreszaal)
Inschrijving via:google inschrijfformulier

VOORLOPIG PROGRAMMA
12.00 uur: Inloop en lunch
12.30 uur: Carmen Dirksen (voorzitter NVTAG): Introductie symposium
12.40 uur: 3 Pitches genomineerden NVTAG-MTA prijs 2017
Introductie
13.00 uur: Hester van de Bovenkamp (EUR): Patiënten participatie en vertegenwoordiging: voor altijd in de kinderschoenen?
Thema: Het patiëntperspectief op patiëntparticipatie
13.30 uur: Wat hebben patiënten nodig om effectief te participeren, hoe organiseren, welke barrières
13.50 uur: Twee patiënten: vanuit rol vereniging en vanuit persoonlijk perspectief
14.20 uur: PAUZE
Thema patiëntparticipatie in (HTA) onderzoek
14.40 uur: Marleen Jonker (ZonMw): Ervaringen patiëntparticipatie bij ZonMw (hoe vormgegeven, werkt het, successen en pitfalls)
15.00 uur: Casper Schoemaker (UMCU/RIVM): Patiëntparticipatie bij prioritering van (HTA) onderzoek, James Lind Alliance methodiek en voorbeelden hoe in Nederland vormgegeven
Thema Burger- en patiëntparticipatie bij collectieve besluitvorming
15.20 uur: Cor Oosterwijk (VSOP / ACP): Een patiëntvertegenwoordiger in de Advies Commissie Pakket: burgemeester in oorlogstijd?
15.40 uur: Rob Baltussen (Radboudumc): Burgerforum en het perspectief van burgerparticipatie.
16.00 uur: Job van Exel (EUR) Is het burgerforum een goede manier om participatie van burgers in besluitvorming te organiseren?
16.20 uur : Paneldiscussie naar aanleiding van stellingen (iedere spreker 1 stelling)
16.45 uur: Uitreiking NVTAG-MTA prijs 2017
17.00 uur: Afsluiting en borrel